Pravila, pogoji, zasebnost

Sekcije:

Splošni pogoji uporabe

Za uporabo spletnega sistema Napovednik se mora uporabnik strinjati s pravili in pogoji uporabe. Ta pravila in pogoji so lahko občasno posodobljeni in spremenjeni.

Vsebina in funkcionalnost teh spletnih strani sta ponujeni 'takšni, kot sta', brez kakršnihkoli drugih jamstev. V nobenem primeru spletišče Napovednik, njegov upravljavec in lastniki niso in ne bodo odgovorni za kakršnokoli škodo, ki bi izvirala iz uporabe oziroma nezmožnosti uporabe teh spletnih strani, vključno in brez omejitev glede izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube dobrega imena, izgube poslov, izgube podatkov, računalniške napake ali napačnega delovanja oziroma drugih škodnih dogodkov. Prav tako upravljavci spletišča Napovednik in njegovi lastniki ne odgovarjajo za kakršnokoli posredno ali neposredno škodo, vključno z morebitnim izgubljenim dobičkom, ki bi nastala zaradi prekinitve dostopa, neobjave oziroma izbrisa vsebine ali napak v delovanju spletne strani, kot tudi ne jamčijo za uspešnost uporabe teh spletnih strani.

Napovednik d.o.o., njegovi lastniki in upravljavci strani Napovednik ne odgovarjajo za resničnost in točnost vsebine, ki jo v sistem Napovednik vpišejo prireditelji. Za vsebino, vključno s slikami, povezavami in besedili, je izključno odgovorna oseba oziroma organizacija, ki to vsebino doda v sistem.

Kopiranje in uporaba kateregakoli dela spletišča Napovednik, vključno z vsemi podatki in vsebinami, ki jih priskrbijo prireditelji, niso dovoljeni brez vnaprejšnjega pisnega dovoljenja upravljavca strani, podjetja Napovednik d.o.o..

Upravljavec strani Napovednik.com si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni ta Pravila in pogoje uporabe, brez vnaprejšnje najave. Vsaka uporaba sistema po spremembi teh Pravil pomeni soglasje s spremembami.

Pogoji in pravila vpisovanja dogodkov

Vpisovalec dogodkov (v nadaljevanju: prireditelj) se strinja, da je sam polno odgovoren za vsebino, ki jo kot prireditelj objavlja na Napovedniku, in izrecno prevzema morebitno odškodninsko odgovornost za objavljeno vsebino.

Prireditelj zagotavlja, da ima vse potrebne pravice in dovoljenja za vsebine in fotografije, ki jih vnaša v Napovednik in da Napovednik d.o.o. in njegove poslovne partnerje odvezuje vsakršne odgovornosti za morebitne kršitve avtorskih pravic ter da v celoti prevzema odgovornost za morebitno škodo, ki bi zaradi tega nastala.

Prireditelj se tudi izrecno strinja, da uredništvo premesti objavo v ustreznejšo rubriko ali jo izbriše, če ni vpisana skladno s pravili objavljanja. Pravila so objavljena v sekciji Pogosta vprašanja in se lahko menjajo skladno s posodobitvami Napovednika.

Prireditelj se strinja, da je vsebina, ki jo vnese v Napovednik, javno dostopna ter da jo Napovednik lahko uporablja za lastne promocijske aktivnosti z namenom krepitve celotnega prirediteljskega ekosistema. Prireditelj se strinja, da lahko Napovednik za potrebe navedbe vira uporabi naslednji formulaciji: "Vir: Napovednik.com" ali "Vir: Napovednik.com, Naziv prireditelja".

Napovednik si pridržuje pravico, da prireditelju onemogoči možnost objavljanja, če presodi, da bi njegove objave lahko škodovale ugledu Napovednika ali upravitelju sistema, oziroma če presodi, da vsebinsko in tematsko vsebina ne sodi na Napovednik.

Upravljavec spletišča Napovednik si tudi pridržuje pravico nemudoma onemogočiti uporabo tistim, ki bi kršili Pravila in pogoje uporabe ali kako drugače škodovali spletišču Napovednik, njegovim upravljavcem oziroma lastnikom.

Prireditelj je dolžan skrbeti za varnost svojega uporabniškega gesla. Napovednik d.o.o. ne odgovarja za primere zlorabe uporabniškega gesla, bo pa nemudoma po obvestilu prireditelja o domnevni zlorabi ustrezno ukrepal.

Uporabniki, ki se registrirajo kot prireditelji, se strinjajo, da dobivajo email obvestila, ki se tičejo delovanja sistema. V ta obvestila sodijo tudi sporočila o posodobitvah sistema, spremembah funkcionalnosti, spremembah Pravil in pogojev uporabe.

Upravljavec strani Napovednik.com si pridržuje pravico, da bo spreminjal funkcionalnost strani in uporabniške izkušnje, kar lahko povzroči premik vsebine oziroma to, kako jo drugi uporabniki najdejo. Priporočljivo je, da prireditelj tudi sam pri sebi hrani vsebino in slike, če jih bo želel kasneje uporabiti v kakšnem drugačnem kontekstu.

Prireditelji lahko vsebine vpisujejo brezplačno ali z različnimi plačljivimi plani. Osnovni plan lahko prireditelj aktivira sam, plačilo izvrši preko sistema Paypal ali po predračunu. Druge storitve so količinsko omejene, zato avtomatsko naročilo ni možno, povpraševanje je možno preko kontaktne forme, prav tako lahko vse storitve preko kontaktne forme naročijo javni zavodi, ki potrebujejo e-račun. Storitev je na voljo takoj, zato se plačilo izvrši po potrjenem naročilu, izjema so javni zavodi, kjer se rok plačila določi v pogodbi ali naročilnici. Podaljšanje planov v nobenem primeru ni samodejno.


Zasebnost in zbiranje podatkov

Z osebnimi podatki ravnamo odgovorno in v skladu z zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov, Splošna uredba EU o varstvu podatkov). Osebni podatki se uporabljajo zgolj za nemoteno izvajanje storitev Napovednika in zgolj za namen, za katerega so zbrani.
Ne sprejemamo avtomatiziranih odločitev v smislu 22. člena Splošne uredbe in ne oblikujemo profilov.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov
Glede na našo dejavnost večino podatkov obdelujemo zato, ker nam tako nalaga zakon in zaradi izvajanja pogodb. V manjšem delu obdelujemo podatke na podlagi privolitve (npr. za kontaktiranje ali obveščanje preko e-pošte, kjer e-naslov obdelujemo na podlagi posameznikove privolitve). Drugih osebnih podatkov ne zbiramo, razen kjer je to drugače navedeno (npr. za nagradne igre).

Posredovanje podatkov tretjim osebam
Podatke skrbno varujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam, razen če to od nas zahteva zakonodaja ali sam posameznik, na katerega se podatki nanašajo.

Koliko časa hranimo osebne podatke
Vaše podatke hranimo le za dosego namena, zaradi katerega so se podatki zbrali in uporabljali. Če smo podatke zbrali na podlagi privolitve, jih hranimo do preklica, razen če je že prej izpolnjen namen, za katerega so bili zbrani. Po izpolnitvi namena obdelave podatke izbrišemo oziroma uničimo, razen kadar gre za podatke, ki se po zakonu hranijo trajno oziroma so del arhivskega gradiva.

Pravice posameznika v zvezi z varstvom osebnih podatkov
V skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov imamo posamezniki večji nadzor nad lastnimi osebnimi podatki. Napovednik lahko konatktirate preko obrazca na spletišču, v Sloveniji pa deluje tudi Informacijski pooblaščenec (Dunajska 22, 1000 Ljubljana, gp.ip@ip-rs.si, www.ip-rs.si).

O piškotkih

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani na naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje določenih spletnih storitev. Z njihovo pomočjo je brskanje po spletnih mestih bolj učinkovito in prijazno.

Piškotki, ki jih uporablja Napovednik:

Piškotki anonimno zbirajo določene informacije o obisku spletnega mesta. Omogočajo nam delovanje vseh funkcij in izboljšave spletnega mesta.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest z namenom razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran ter kako na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.

Napovednik lahko uporablja tudi Google Analytics, orodje za analizo obiskov spletne strani, ki se ga uporablja za zbiranje anonimnih informacij o obiskovalcih, kot so število obiskov, čas preživet na strani itd. Te informacije pomagajo razumeti, kako uporabniki uporabljajo spletno stran in kako se jo lahko še izboljša.
Uporabnik odloči ali bo dovolili shranjevanje piškotkov na svoji napravi. Nastavitve za piškotke se lahko nadzira in spreminja v spletnem brskalniku.

Če želite izbrisati vse piškotke, ki vam jih je nastavila naša spletna stran, sledite navodilom brskalnika, ki ga uporabljate.

Upravljavec spletišča:

Napovednik d.o.o.
Kotnikova 5, Ljubljana