Spoznaj Napovednik

Napovednik na prenosnem računalniku in telefonu

Dobrodošli! Napovednik je neodvisen medij za obiskovalce in prireditelje dogodkov z več kot 20-letno tradicijo.

Na Napovedniku lahko vsak dan najdete kulturne, športne in izobraževalne dogodke ter aktivnosti za zabavo in prosti čas. Vsebine objavljajo prireditelji, v manjšem obsegu tudi ekipa Napovednika.

Kaj vse ponuja novi Napovednik in kako so urejene vsebine – tu je kratek vodnik, ki ga je za vas skrbno pripravila ekipa Napovednika. Želimo vam prijetno branje in obilo nepozabnih dogodkov!

 

Kako uporabljati Napovednik


Z napredno tehnologijo in odzivnim dizajnom, ki je odpravil potrebo po aplikaciji, lahko s pomočjo računalnika in telefona delate načrte ali preverite, kaj se trenutno dogaja v vaši bližini. V nadaljevanju bomo pogledali, kako. 

 • Naslovnica

Na vstopni strani vas bo na naslovnici vsak mesec pozdravljal dogodek, ki je po izboru prirediteljev ali Napovednika v tekočem mesecu nekaj res posebnega.

 • Posebna obvestila

Pomembno: za nujna ali posebna obvestila aktiviramo posebno pasico nad naslovnico.

Prikaz, kje je prostor za posebno obvestilo
Nujno ali posebno obvestilo
 • V slovenščini in angleščini

Namig: če bi se o dogodkih pogovarjali s prijatelji ali gosti iz tujine, ne pozabite nastaviti izbire jezika tik nad naslovnico. V angleščini se bodo prikazali dogodki, za katere so prireditelji pripravili vsebino v tem jeziku. Prosili smo jih, da v opisu dodajo napotek, če je dogodek v angleščini objavljen zgolj informativno ali je dejansko namenjen (tudi) obiskovalcem iz tujine.

Izgled ikon za izbor slovenskega ali angleškega jezika
V slovenščini in angleščini
 • Prilagodite si izbor

Dalje, če že veste, kaj vas zanima, kliknite na eno od rubrik ali si prilagodite izbor dogodkov z izbiro datuma, regije, rubrike in podrubrike, nato kliknite na gumb s kljukico. Izpolnite lahko tudi samo eno od teh polj. Če ste se zmotili, lahko pobrišete nastavitve s klikom na gumb desno od kljukice. Izbor dogodkov bo prikazan od izbranega datuma dalje.

Izgled izbirnika za prilagoditev izbora
Prilagodite si izbor dogodkov s preprostim izbirnikom
Mobilno:

Napovednik je polno optimiziran tudi za uporabo na mobilnih napravah. Prikaz vsebine se bo prilagodil dimenzijam vaše naprave, na voljo pa so čisto vse funkcionalnosti, ki jih nudi 'namizna' inačica.
 

Prikaz mobilnega zavihka za prilagoditev izbora
 • Podkast in revija

V vrstici za prilagoditev izbora najdete še dve ikoni: podkast in revija. S podkastom želimo izpostaviti širše delo naših prirediteljev, revija pa je prostor za naše misli, ocene in vse, kar ni napoved dogodkov.

Izgled ikon za Podkast in Revijo
Podkast in Revija
 • Rok za prijavo se izteka

Če boste zagledali zeleni trak s tekočimi novicami, pomeni, da imate le še nekaj dni časa za prijavo na nekatere dogodke.

Prikaz traku za iztekajoče se prijave

 • Prihodnjih 7 dni

V razdelku Prihodnjih 7 dni boste našli prihajajoče dogodke prirediteljev, ki za vas pripravljajo zanimive vsebine vse leto.

Izgled sekcije Prihodnjih 7 dni

 • Napovednikov Informator

Takoj spodaj se že nahaja forma za prijavo na Napovednikov Informator. V začetni fazi bo nekoliko drugačen, kot ste ga bili vajeni, bo pa še vedno prinašal sveže novice in dogodke naših prirediteljev.

Izgled forme za naročilo Informatorja

 • Izpostavljeno

Razdelek Izpostavljeno je vznemirljiv prikaz najbolj vročih dogodkov, ki so bodisi že v teku ali jih (veliko) vnaprej napovedujejo naši prireditelji, občasno pa tudi uredništvo Napovednika. Vsak dan nekaj novega ali vsak dan tista napoved, ki se ji ne boste mogli upreti!

Izgled sekcije Izpostavljeno

 • Rubrike

Če se zdaj vrnemo na vrh vstopne strani in kliknemo na katerokoli rubriko, boste najprej našli vse, kar ste že pričakovali: vse Rubrike in podrubrike (z nekaj novostmi), možnost izbire dogodka po vrsti, datumu in regiji ter kronološki prikaz dogodkov. Ste opazili “zvezdice” nad polji rubrik? To so dogodki, ki jih prireditelji še posebej izpostavljajo!

Prikaz pripetih dogodkov v rubrikah


 • Prikaz na zemljevidu

Za konec še funkcionalnost, ki bo prišla zlasti prav obiskovalcem na poti ali tistim iz tujine, ki se ne znajdejo z nazivi regij: desno od pasusa za prilagoditev izbora se nahajata gumba za nastavite možnosti prikaza dogodkov: seznam s sličicami ali prikaz na zemljevidu.

Prikaz zemljevida z dogodki


Napotki za vpisovanje dogodkov

 

Pripravili smo nekaj napotkov za uspešno vpisovanje dogodkov. Vprašanja, ki bi se dodatno pojavljala, bomo dodali spodaj.

Pogoji in pravila objavljanja
 1. Dogodek vpišite v eno samo rubriko.
 2. Vpišite datum začetka dogodka. Objave tipa ‘vpisi potekajo’ niso dovoljene.
 3. Vpišite samo dejanski končni rok za prijavo. Sprotno popravljanje datuma z namenom večkratnega prikazovanja v tekoči pasici ni dovoljeno.
 4. Dogodke lahko objavljate brezplačno do dva dni pred pričetkom. Več možnosti omogočajo plani.
 5. Obvestila, nagradne igre, razni pozivi ipd. niso dogodki. Kontaktirajte nas in brezplačno jih bomo objavili v naši reviji ali v email Informatorju.
 6. Uredništvo lahko izbriše neustrezno objavo, jo popravi ali jo premakne v drugo rubriko.

Morda vam bo v pomoč:

Na koledarju ne morem izbrati datuma začetka dogodka.
Najprej preverite, kateri Plan imate (Delovni zaslon -> Moj plan).
Brezplačni Sponzorski plan, ki vam je dodeljen ob registraciji, omogoča vpisovanje dogodkov največ 48 ur prej, zato so na koledarju drugi dnevi zasenčeni (nanje ne morete klikniti).
Z Osnovnim planom lahko dogodke vpišete kadarkoli (največ eno leto vnaprej).
Z Izpostavljenimi plani lahko dogodke vpišete znotraj obdobja zakupa (če ste npr. naročili samo en mesec, lahko vpisujete dogodke, ki se dogajajo v tisem mesecu).

Sistem javlja napako, ne morem nadaljevati z urejanjem vsebine.
Osvežite stran. Če je potrebno, se ponovno prijavite.

Logotipi sponzorjev niso pravilno prikazani.
Najprej preverite format slike. Oblika naj bo kvadratna, torej naj ima vse stranice enake velikosti. Če ima vaš logotip pravokotni / ležeči format, ga kopirajte na belo ali prozorno kvadratno podlago. Če potrebujete pomoč, nam pišite.

Kaj so rubrike, kam naj vpišem dogodek?
Rubrike so že od vsega začetka glavno orodje obiskovalcev vaših dogodkov – in hkrati vaše orodje za pozicioniranje, saj vam omogoča doseg vaše ciljne publike brez sledenja in torej brez posegov v zasebnost. Tudi zato je Napovednik prva izbira obiskovalcev dogodkov. Pri vpisovanju objav izberite eno od osmih rubrik, ki najbolje opredeljuje vaš dogodek.

Ponazorimo s plesom:

 • če gre za plesno tekmovanje, vpišite v Prireditve > Športna prireditev
 • če gre za plesno predstavo, zaključni nastop plesne skupine ali plesni festival, vpišite v Prireditve > Plesna prireditev
 • če gre za baletno predstavo, vpišite v Gledališče > Opera in balet
 • če gre za drugo plesno predstavo, smiselno vpišite v Gledališče ali Kulturna prireditev, po potrebi sami določite naziv podrubrike (izberite ‘Drugo’)
 • če gre za npr. tedenska druženja ob plesu, vpišite v Prireditve > Druženja in zmenki
 • če izobražujete plesne mentorje, vpišite v Izobraževanja > Strokovna izobraževanja
 • če imate kratko delavnico, morda v sklopu neke prireditve, vpišite v Izobraževanja > Umetnostna delavnica
 • če imate celoletne plesne treninge ali tečaje, vpišite v Kondicija > Ples

Imam spletni tečaj. Kam naj ga vpišem?

 • Če imate določen datum in uro, ga vpišite v ustrezno rubriko ter izberite polje Spletna lokacija.
 • Če je vaš tečaj predposnet in lahko uporabnik do njega dostopa kadarkoli, sodi v rubriko Na zahtevo. Pozor: v rubriko Na zahtevo sodijo le plačljive vsebine!

Zakaj v rubriko Na zahtevo ne smem vpisati brezplačnih vsebin?
Ker želimo podpreti Napovednikove prireditelje, za katere je ta vsebina pomemben stranski ali celo glavni, če ne edini vir prihodkov. Izjemoma lahko tako vsebino objavite z dovoljenjem uredništva. Kontaktirajte nas.

Imam plan Izpostavljeno. Kako izpostavim dogodek?
Preprosto, tudi preko telefona na poti v službo ali z opravkov na terenu!
Najprej objavite dogodek. Po objavi ga na svojem delovnem zaslonu poiščite v razdelku Moji dogodki. Kliknite na tri pike, ki se nahajajo desno zgoraj na nivoju naslova, in izberite Izpostavi na vstopni strani in/ali Pripni v rubriko (možnosti so odvisne od zakupljenega plana).

Tako na vstopni strani kot v rubriki lahko imate izpostavljen po en dogodek, izbiro pa lahko zamenjate, kadarkoli želite. Izpostavite lahko dogodek tekočega dne ali že mesece vnaprej, če ste naročili ustrezni plan. Kot naslovno sliko zaradi lepšega izgleda priporočamo objavo brez napisov.

Dogodek smo razprodali, kako naj to označimo?
Prijavite se v sistem in v naslov dogodka pripišite RAZPRODANO. Če ste zbirali obvezne prijave na dogodek, ne pozabite izbrisati končnega datuma in ure zbiranja prijav.

Kam vpišemo prodajo abonmajev?
V rubriko Kondicija, izberite podrubriko Posebne ponudbe. Glede na vaš plan obstaja več možnosti:

 1. S Sponzorskim planom vpišite prvi dan prodaje. To je možno največ dva dni pred tem datumom. Dovoljeno je vpisati tudi zadnji dan, kar je prav tako možno do dva dni vnaprej. Priporočamo, da v naslovu to posebej izpostavite, npr. Začetek prodaje abonmajev za Gledališče X, Zadnji dan za nakup abonmajev Gledališča X.
 2. Z Osnovnim planom vpišite obdobje prodaje, od prvega do zadnjega dne. V četrtem koraku vpisovanja (Druge informacije) izpolnite še polje Potrebna predhodna prijava. Datum in ura morata sovpadati z dejanskim koncem zbiranja naročil. Opomnik se bo pojavil nekaj dni prej v tekočem traku na vstopni strani. Dejanska objava dogodka bo pa vidna samo do dne, ko se začne prodaja abonmajev (vključno s tem dnem).
 3. Če imate Izpostavljeni plan: vpiše se termin od prvega do zadnjega dne, ko je možen nakup ter objavo izpostavite na vstopni strani in/ali v rubriki (več o Planih).

Večdnevni dogodki
Za dogodek, ki se ga je treba udeležiti od začetka do konca, vpišite samo dan pričetka, v opisu pa napišite, da gre za npr. dvodnevno, trimesečno, celoletno delavnico.
Kjer se je dogodkov možno udeležiti vsak dan, priporočamo, da vpišete tudi program po dnevih. S planom Izpostavljeni lahko tako izpostavite ‘krovni dogodek’, posamezne aktivnosti pa bodo prikazane v seznamih dogodkov. Če vpišete večdnevni dogodek s Sponzorskim ali Osnovnim planom, bo v seznamih viden samo prvi dan.

Dodajanje sponzorjev / podpornikov
Funkcionalnost omogoča dodajanje podpornikov na vaši predstavitveni strani (če bi se zahvalili vsem, ki vaši ustanovi omogočajo delovanje vse leto) in ločeno za vsak dogodek (ko se želite zahvaliti za omogočanje specifične izvedbe).

Slike
Priporočamo objavo slik brez napisov oziroma naj bo taka vsaj naslovna slika dogodka, če jo nameravate izpostaviti. Bodite pozorni, da ne uporabite avtorsko zaščitenih slik brez dovoljenja.

V Reviji Napovednik bi radi objavili naše PR-članke.
Prispevki v reviji so avtorsko delo Napovednika in jih ni možno zakupiti. Če organizirate dogodek, se osredotočite na učinkovit naslov, opis, slikovno in video predstavitev. Če bi predstavili vsebino, ki ni dogodek, nas kontaktirajte.