Priložnosti v kreativnem sektorju

Delovna kondicija. Možnosti sodelovanja, če vas zanima soustvarjanje dogodkov.

Izjemno kičasta fantazijska slika pisarne
Plačano ali prostovoljno delo v razgibanem, kreativnem okolju

Če ste kot mi in nikoli ne mirujete, vas bodo morda razveselile ali kreativno spodbudile možnosti, ki jih ponujajo v dogodke vpete organizacije in ustanove.

Kronološko po roku za prijavo:

Do 15. julija 2024
Mednarodni grafični likovni center, MGLC, išče pomoč pri razstavnih in založniških projektih (urejanje besedil, komunikacija z umetniki, prevajalci in lektorji).
21. edicija festivala Animateka poziva avtorje kratkih animiranih filmov k prijavam.

Do 5. avgusta 2024
Mesto žensk
je preko novičnika obvestilo, da išče:

  • prostovoljke v času festivala (4.–13. oktober) ter nekaj dni pred festivalom za lažja dela, kot so pripravljanje daril, sortiranje materialov, prodajo na stojnicah ter prenos materialov z ene lokacije do druge (avto ni pogoj).Prijave na production@cityofwomen.org. Prvo druženje bo organizirano septembra.
  • štiri osebe za plačano usposabljanje v obsegu 200 ur, predvidoma med 1. 9. in 31. 10. Honorar za čas usposabljanja znaša 1.625 eur (bruto 2). Če vas zanima pridobivanje znanj s področij kulturne produkcije in organizacije mednarodnega festivala sodobnih umetnosti, se s kratko predstavitvijo javite na contact@cityofwomen.org. Izvedbo usposabljanj podpira Ministrstvo za kulturo.

Do 15. avgusta 2024
Gledališče Glej

išče zanesljivo, samoiniciativno osebo za urednikovanje gledališkega lista;
ima odprt poziv Boundary Crossing 2024 za ustvarjalke_ce na začetku profesionalne poti, ki jih zanimajo interdisciplinarni pristopi v uprizoritvenih umetnostih in mednarodna sodelovanja.

Do 20. avgusta 2024
BIC Ljubljana
vabi vse, ki so kakorkoli povezani s ČS Rudnik, k prijavi na natečaj za lokalno jed ČS Rudnik OKUSI RUDNIŠKE ČETRTI.

Do 12. septembra 2024
Turistična zveza Slovenije vabi mlade med 15. in 29. letom, da sodelujejo na natečaju in posnamejo video, s katerim bodo sovrstnike doma in v tujini navdušili nad Slovenijo kot turistično destinacijo. Posebno priznanje za najboljši video na TikTok.

Do 18. oktobra 2024
Lisztov inštitut – Madžarski kulturni center v Ljubljani
in Madžarski lektorat Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje Univerze v Ljubljani razpisujeta prevajalski natečaj za mlade prevajalce madžarskih literarnih besedil.

Neznan datum 2024
Društvo Škuc
vabi k sodelovanju v sklopu projekta Prisotnost skupnosti (dokumentiranje zgodb in spominov, ki se navezujejo na kvir prostore).