Filmska scena – kje izvemo, kaj je novega?

Ker se zdi, da je vsega preveč, lahko marsikaj prezremo. Kje do informacij o novostih, vrednih pozornosti?

Gledalca v kinu

Če ste kje slišali, da je v naših multipleksih že najnovejši film Kevina Costnerja, ambiciozni epski vestern Obzorje: Ameriška saga, potem kar dobro spremljate kino sporede.

Glede na to, da je filmofilsko blogerstvo zamrlo, resnih filmskih publikacij pa v naših krajih v resnici ni, ne čudi, da gre večina filmske ponudbe precej mimo gledalcev. Ti enostavno niti ne vedo, kaj je na voljo. V nekaterih medijih je res še trdoživ žanr kritiškega pametovanja, a ta nikoli ni bil namenjen pravim filmskim potrošnikom, ki jih zanima zgolj film, ne pa osebne preference in ideološke naklonjenosti avtorjev tovrstnih prispevkov.

Napovednik se bo trudil zapolniti tudi to vrzel in bo opozarjal na posebne filmske dogodke, ki si ne zaslužijo, da se jih spregleda. Neizmerno nam je bilo žal, ko smo zaradi posledic z zdravim razumom skreganih koronskih ukrepov, bili prisiljeni prekiniti 'oddajanje' in nismo imeli možnosti opozoriti potencialno gledalstvo, ko se je v sosednjem Trstu v kinu vrtel restavrirani Lovec na jelene v originalnem jeziku. Primer filmske poslastice za kino gurmane.

Več o filmu Obzorje: Ameriška saga pa v sosednjem prispevku.